Homemade high tea | do-it-yourself!

zondag 23 oktober 2016

Gistermiddag stond er een high tea gepland. We zouden naar Huis ter Duin gaan (echt een tip trouwens) maar er kwamen wat dingen tussen.. Enfin, we zouden zelf wat lekkers maken. Als het maar lekker is. En vooral eetbaar. We hartje food! Het was zelfs zo'n groot succes dat wij vandaag wat tips geven voor een homemade high tea. 

1. zorg dat je de taken verdeeld. Alles in je eentje doen is best wel veel, vooral als je veel verschillende hapjes wil. Wij hebben een aantal dingetjes zelf gemaakt (waaronder de sandwiches) maar de anderen, een bevriende moeder en dochter, hebben ook veel lekkers gemaakt. 

2. kies een thema. We hadden het er toevallig over, maar je kunt natuurlijk verschillende 'thema's' aanhouden voor een high tea. Je kunt gaan voor klassiek Engels, met scones en aller erop en eraan.. Maar een Frans tintje is ook leuk, met croissantjes en eiergerechtjes. Je zou zelfs een Arabische high tea kunnen doen. Turkse thee en baklava passen daar juist weer perfect bij. Wij hadden eerlijk gezegd meer een moderne variant, haha. Een heerlijk allegaartje! 

3. begin op tijd! Onderschat niet hoeveel tijd er in sommige hapjes kan gaan zitten. Helemaal als je zelf je brood wil bakken of scones wilt maken. Een goede voorbereiding is dan key! De volgende keer dat we weer een high tea gaan doen zorg ik ervoor dat ik niet met tentamens zit, maar goed de tijd kan nemen voor het bakken van eigen brood en het zelf maken van meer gerechten. 

Q: houd jij weleens een high tea (of wine natuurlijk ;-)) of tapasavond thuis? Zo ja, wat zijn jouw tips?!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS