Onze kookdroom en droomkeuken

zondag 16 oktober 2016

Vanmiddag keken we de Nederlandse film Soof. Ronald en ik hadden 'm al eens gezien, maar Bep nog niet. Als jij hem ook nog niet hebt gezien, het gaat er kort gezegd om dat: Soof een catering bedrijf runt vanuit haar eigen keukentje tot haar man in de grote schuur een speciale KookSoof keuken bouwt. Natuurlijk spelen er nog allemaal andere lijnen, maar de Kook Soof-lijn is onze favoriet. Deze film is, samen met Julie & Julia, mijn favoriete kook/eten film.

Wij, mijn moeder en ik, praten eigenlijk altijd door alle films heen. Ook door gewone tv-programma's trouwens. We praten dus gewoon eigenlijk altijd.
'Nou, wij moeten dus maar nooit een cateringsbedrijf gaan runnen dan he?!' zegt mijn moeder, terwijl ze hardop lacht om iets wat Soof nu weer overkomt.
'Of juist wel! Komen we misschien ook bij Dan Karaty thuis!'
'Hoe gaaf zou het zijn he? Iets doen met eten?'
'Een foodtruck ofzo? Of gewoon thuis koken en ter afhaal beschikbaar stellen of iets.'
'Een echte kookstudio!' bemoeit Ronald zich er ondertussen ook mee.
'We doen alleen high tea's bezorgen met Michelle en Shelley' (daarover volgende week meer...)

Dit is een beetje de feeling die wij onze kookstudio/keuken zouden geven als wij ooit iets in de foodindustrie zouden doen. Een modern landelijk tintje? Kunnen we het zo noemen? Wel industriƫle lampen, maar gelijkertijd ook de bakstenen muren. Houtaccenten met veel groen en foto's en andere printen om de gezelligheid en knusheid d'r in te houden. En natuurlijk het liefst open met een kookeiland of bargedeelte. Dit zou echt onze droomkeuken zijn!

Q: hoe zou jouw droomkeuken eruit zien als je alles kon en mocht doen?

Bron van de afbeeldingen vind je hier en hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS