Doorgaan naar hoofdcontent

Over ons & 'aan de bak'

Over ons

Wij zijn Kim (22), Ronald (29) en Bep (54). Een stel + schoonmoeder, samenwonend in één huis en gek op doe-het-zelven! Ronald is van de bak afdeling en de ervaren klusser van ons drie, terwijl Bep vaak kookt en de recepten bedenkt. Kim daarentegen wil altijd alles graag doen, maar laten we eerlijk zijn.. ze kan er écht niks van! Schrijven, fotograferen, kleine diy's en hier en daar een handje helpen is meer haar ding. Samen met Bep zijn zij wel van de styling. Interieur is hun stiekeme grote liefde!

Naast werken in de keuken en klussen in huis hebben we ook nog een 'normaal' leven. Kim studeert rechtsgeleerdheid en is bezig met het opzetten van haar bedrijfje (Miss Fancy Plans), Ronald staat op het punt zijn opleiding af te ronden en Bep werkt al jaren in de administratie. Niets is ons te dol!


Over de blog

Aan de bak is ontstaan na meerdere grapjes over het delen van onze gerechten en liefde voor klussen en interieur. Instagram is daar natuurlijk perfect voor, maar niet zo makkelijk om recepten of doe-het-zelfprojecten op te delen.. Ooit heb ik (Kim) al eens een foodblog gehad, maar ik ben meer van het eten en niet zozeer het koken zelf. Haha! Dit domein had ik dus al en heb ik gelukkig nooit opgegeven.

Dit blog zal niet alleen bol staan van de lekkere gerechten, maar ook met updates over ons huidige opknap-project (de woonkamer + slaapkamer) en andere doe-het-zelfjes. Heb je leuke tips, ideeën of wil je gewoon een berichtje achterlater? Doe dit dan in een reactie of stuur een mail naar: bakkenmetkim(at)hotmail(dot)com!
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Perentaart met kaneel en rozijnen

Soms, of in ons geval vak, heb je geen zin om voor een 'snelle' taart alleen al een 1 uur te moeten prutsen op het deeg. Een beetje van dit, een snufje van dat, ook nog een beetje zus en een hele berg zo. Dr. Oetker en Koopmans moet ook ergens van leven, toch?! Vandaag dus alles behalve een culinair hoogstandje, maar wel iets makkelijks en lekkers.

Benodigdheden voor één perentaart:
1 pak (Koopmans) appeltaart
175 gram roomboter
1 ei
1 kilo peren
50 gram suiker
75 gram rozijnen
3 tl kaneel

Ook belangrijk:
mixer met kneedhaken
(spring)vorm

Verwarm de oven voor (hete lucht: 165, elektrische: 180 en gas:3/4). Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en dep deze daarna goed droog. Vet je vorm in met boter of een speciale bakspray.

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de kant-en-klaarmix en een losgeklopt ei toe. Kneed het geheel met de mixer (of met je handen) goed tot het een samenhangend deeg vormt.

Bekleed de bodem en de randen van je vorm en zet de beklede vorm even in de k…