Soms, of in ons geval vak, heb je geen zin om voor een 'snelle' taart alleen al een 1 uur te moeten prutsen op het deeg. Een beetje van dit, een snufje van dat, ook nog een beetje zus en een hele berg zo. Dr. Oetker en Koopmans moet ook ergens van leven, toch?! Vandaag dus alles behalve een culinair hoogstandje, maar wel iets makkelijks en lekkers.
Benodigdheden voor één perentaart:
1 pak (Koopmans) appeltaart
175 gram roomboter
1 ei
1 kilo peren
50 gram suiker
75 gram rozijnen
3 tl kaneel
Ook belangrijk:
mixer met kneedhaken
(spring)vorm
Verwarm de oven voor (hete lucht: 165, elektrische: 180 en gas:3/4). Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en dep deze daarna goed droog. Vet je vorm in met boter of een speciale bakspray.
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de kant-en-klaarmix en een losgeklopt ei toe. Kneed het geheel met de mixer (of met je handen) goed tot het een samenhangend deeg vormt.
Bekleed de bodem en de randen van je vorm en zet de beklede vorm even in de koelkast. Schil ondertussen de peren, verwijderd het klokkenhuis en maak blokjes van de peer.
Meng de peerblokjes met de suiker, het kaneel en de rozijnen en vul hiermee de vorm. Maak van de rest van het deeg versieringen voor boven op. Wij hebben gekozen voor een strengenpatroon, maar als je veel deeg overhebt kun je ook kiezen voor een hele deksel. Let dan wel op dat je er een 'schoorsteentje' op maakt om de hete lucht weg te kunnen voeren.
Bestrijk alles wat van deeg aan de bovenkant van de taart te zien is goed in met wat overgebleven losgeklopt ei. Bak de taart nu in 60-75 minuten mooi goudbruin en smullen maar!
Vandaag vieren we Ronald zijn 29ste verjaardag (3x hoera)! Hoe doe je dat beter dan met homemade taart. De peren di we hebben gebruikt zijn trouwens van de zelfpluk van vorig weekend, waar je hier alles over kunt lezen en zien. Wij gaan snel nog wat slingers ophangen en ballonnen opblazen!
Heb je deze taart of een ander recept van ons nagemaakt? Dan vinden wij dat natuurlijk ontzettend leuk om te zien. Tag ons @aandebakblog op Instagram of gebruik de #aandebak. Vinden we leuk!
Benodigdheden voor één perentaart:
1 pak (Koopmans) appeltaart
175 gram roomboter
1 ei
1 kilo peren
50 gram suiker
75 gram rozijnen
3 tl kaneel
Ook belangrijk:
mixer met kneedhaken
(spring)vorm
Verwarm de oven voor (hete lucht: 165, elektrische: 180 en gas:3/4). Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en dep deze daarna goed droog. Vet je vorm in met boter of een speciale bakspray.
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de kant-en-klaarmix en een losgeklopt ei toe. Kneed het geheel met de mixer (of met je handen) goed tot het een samenhangend deeg vormt.
Bekleed de bodem en de randen van je vorm en zet de beklede vorm even in de koelkast. Schil ondertussen de peren, verwijderd het klokkenhuis en maak blokjes van de peer.
Meng de peerblokjes met de suiker, het kaneel en de rozijnen en vul hiermee de vorm. Maak van de rest van het deeg versieringen voor boven op. Wij hebben gekozen voor een strengenpatroon, maar als je veel deeg overhebt kun je ook kiezen voor een hele deksel. Let dan wel op dat je er een 'schoorsteentje' op maakt om de hete lucht weg te kunnen voeren.
Bestrijk alles wat van deeg aan de bovenkant van de taart te zien is goed in met wat overgebleven losgeklopt ei. Bak de taart nu in 60-75 minuten mooi goudbruin en smullen maar!
Vandaag vieren we Ronald zijn 29ste verjaardag (3x hoera)! Hoe doe je dat beter dan met homemade taart. De peren di we hebben gebruikt zijn trouwens van de zelfpluk van vorig weekend, waar je hier alles over kunt lezen en zien. Wij gaan snel nog wat slingers ophangen en ballonnen opblazen!
Heb je deze taart of een ander recept van ons nagemaakt? Dan vinden wij dat natuurlijk ontzettend leuk om te zien. Tag ons @aandebakblog op Instagram of gebruik de #aandebak. Vinden we leuk!
Leuk en lekker idee om de appels te vervangen door peren. Peren zijn echt heerlijk, ben blij dat ze weer in het seizoen zijn! :)
BeantwoordenVerwijderen