Doorgaan naar hoofdcontent

Over ons & 'aan de bak'

Over ons

Wij zijn Kim (22), Ronald (29) en Bep (54). Een stel + schoonmoeder, samenwonend in één huis en gek op doe-het-zelven! Ronald is van de bak afdeling en de ervaren klusser van ons drie, terwijl Bep vaak kookt en de recepten bedenkt. Kim daarentegen wil altijd alles graag doen, maar laten we eerlijk zijn.. ze kan er écht niks van! Schrijven, fotograferen, kleine diy's en hier en daar een handje helpen is meer haar ding. Samen met Bep zijn zij wel van de styling. Interieur is hun stiekeme grote liefde!

Naast werken in de keuken en klussen in huis hebben we ook nog een 'normaal' leven. Kim studeert rechtsgeleerdheid en is bezig met het opzetten van haar bedrijfje (Miss Fancy Plans), Ronald staat op het punt zijn opleiding af te ronden en Bep werkt al jaren in de administratie. Niets is ons te dol!


Over de blog

Aan de bak is ontstaan na meerdere grapjes over het delen van onze gerechten en liefde voor klussen en interieur. Instagram is daar natuurlijk perfect voor, maar niet zo makkelijk om recepten of doe-het-zelfprojecten op te delen.. Ooit heb ik (Kim) al eens een foodblog gehad, maar ik ben meer van het eten en niet zozeer het koken zelf. Haha! Dit domein had ik dus al en heb ik gelukkig nooit opgegeven.

Dit blog zal niet alleen bol staan van de lekkere gerechten, maar ook met updates over ons huidige opknap-project (de woonkamer + slaapkamer) en andere doe-het-zelfjes. Heb je leuke tips, ideeën of wil je gewoon een berichtje achterlater? Doe dit dan in een reactie of stuur een mail naar: bakkenmetkim(at)hotmail(dot)com!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Juni | wrap-up

De maanden vliegen de laatste tijd voorbij. Ik hoop dan ook dat dit soort wrap-ups ervoor kunnen zorgen dat de herinneringen niet vergeten worden. We beginnen op de helft van het jaar: juni!


Begin van de maand genoten we van het mooie weer en maakte ik samen met mijn vriend eindelijk weer eens een strandwandeling. Ondanks dat het heel hard waaide, hebben we echt genoten van de rust en de kite surfers (leuk uitzicht).Wat we ook begin van de maand hebben gedaan, was kijken bij een nestje met kaninchen teckels! En als je een hondje krijgt, dan moet je natuurlijk ook uitgebreid winkelen.. En ja, ze is nu al tot op het bot verwend! Meer over Flipje, want zo gaat ze heten, later..Ken je dat? Dat je bij La Cubanita het bioscoop arrangement hebt gekozen en dan bijna vergeet naar de film te gaan? Dat de film dan bijna nergens meer draait behalve in Pruis-Polen?! Nou, ik samen met een vriendinnetje wel. We zeiden na het eten nog zo: 'we moeten niet die bonnen vergeten hoor!'.. Gelukkig …

De Essie zomercollectie 2017

Sorry als de titel van deze blog post je deed denken dat ik de hele zomercollectie van Essie ging laten zien vandaag, maar ik hoop dat je desondanks toch verliefd zult worden op deze twee kleuren. Want baguette me not en blue-la-la zijn, naar mijn mening, toch wel de mooiste kleuren van dit seizoen!
Dit zegt Essie zelf over de zomer 2017 collectie: 'I can't resist a handful of Parisian sweets... so indulge me s'il vous play' Indulge with the Essie summer 2017 collection? Oui! Inspired by decadent Parisian pastries, these six sweet shades are here to show you can have your cake, and eat it too. 

Need to say more? Baguette me not is een licht roze-lila kleur die met twee laagjes goed dekt. De formule is lekker romig en de kwast is zoals we van Essie gewend zijn. Blue-la-la is een baby blauwe kleur die eveneens goed dekt in twee laagjes en ook romig is van formule. De kleuren doen echt eer aan de gedachten achter de collectie: Parijse gebakjes. Als ik denk aan de stad van…

Perentaart met kaneel en rozijnen

Soms, of in ons geval vak, heb je geen zin om voor een 'snelle' taart alleen al een 1 uur te moeten prutsen op het deeg. Een beetje van dit, een snufje van dat, ook nog een beetje zus en een hele berg zo. Dr. Oetker en Koopmans moet ook ergens van leven, toch?! Vandaag dus alles behalve een culinair hoogstandje, maar wel iets makkelijks en lekkers.

Benodigdheden voor één perentaart:
1 pak (Koopmans) appeltaart
175 gram roomboter
1 ei
1 kilo peren
50 gram suiker
75 gram rozijnen
3 tl kaneel

Ook belangrijk:
mixer met kneedhaken
(spring)vorm

Verwarm de oven voor (hete lucht: 165, elektrische: 180 en gas:3/4). Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en dep deze daarna goed droog. Vet je vorm in met boter of een speciale bakspray.

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de kant-en-klaarmix en een losgeklopt ei toe. Kneed het geheel met de mixer (of met je handen) goed tot het een samenhangend deeg vormt.

Bekleed de bodem en de randen van je vorm en zet de beklede vorm even in de k…