Doorgaan naar hoofdcontent

Juni | wrap-up


De maanden vliegen de laatste tijd voorbij. Ik hoop dan ook dat dit soort wrap-ups ervoor kunnen zorgen dat de herinneringen niet vergeten worden. We beginnen op de helft van het jaar: juni!


  • Begin van de maand genoten we van het mooie weer en maakte ik samen met mijn vriend eindelijk weer eens een strandwandeling. Ondanks dat het heel hard waaide, hebben we echt genoten van de rust en de kite surfers (leuk uitzicht).
  • Wat we ook begin van de maand hebben gedaan, was kijken bij een nestje met kaninchen teckels! En als je een hondje krijgt, dan moet je natuurlijk ook uitgebreid winkelen.. En ja, ze is nu al tot op het bot verwend! Meer over Flipje, want zo gaat ze heten, later..
  • Ken je dat? Dat je bij La Cubanita het bioscoop arrangement hebt gekozen en dan bijna vergeet naar de film te gaan? Dat de film dan bijna nergens meer draait behalve in Pruis-Polen?! Nou, ik samen met een vriendinnetje wel. We zeiden na het eten nog zo: 'we moeten niet die bonnen vergeten hoor!'.. Gelukkig waren we nog net op tijd en hadden we samen een leuke vriendinnen date. Voor elkaar gemaakt was echt een heel leuke film! 
  • Nog meer vriendinnen tijd! Een keer in de twee weken probeer ik met een van mijn liefste vriendinnetje te ontbijten, om nog zoveel mogelijk tijd door te kunnen brengen voordat zij (voor goed) vertrekt naar Bonaire. Zoals je al ziet hebben we dat de afgelopen maand goed volgehouden, want we zijn twee keer weggeweest! De eerste keer (links bovenin) naar Anne & Max in Leiden en de tweede keer (rechts onderin) naar Roos in Leiden. Vooral Roos is een echte aanrader, dus als je ooit in Leiden bent..
  • Omdat de Harry Potter Exhibition af zou lopen eind deze maand en wij nog niet geweest waren (en wel heeeeel graag wilde) besloten wij stel op sprong naar Utrecht te rijden op een, heel hete, woensdagmiddag. Aangezien de meeste mensen blijkbaar al geweest waren, of omdat het gewoon te warm was, was het lekker rustig en hebben we alles goed kunnen bekijken. Ik ben zelfs gesorteerd! GRIFFOENDOR!! Maar de exhibition is verlengd.. en daarom denk ik eraan er nu een wat uitgebreider verslag over te schrijven voor iedereen die erover nadenkt om ook te gaan. I'll keep you posted! 
  • Deze maand was er ook een planner gerelateerde challenge op Instagram #thehappyplannerigchallenge waar ik natuurlijk, af en toe, aan meedeed. Deze foto (midden bovenin) maakte ik na aanleiding van de opdracht: planner girls plan outside. De rechter planner is van mij en de linker is van mijn moeder. 
  • Over planners gesproken.. Ik kan er nog niet te veel over vertellen, maar ik hoop dat ik je alle details te kunnen geven in juli/augustus. Laat ik het erop houden dat ik deze maand twee afspraken had bij de drukker en dat het iets met agenda's is.. 
Dat is het alweer! Morgen komt mijn goals + vooruitzicht voor juli-artikel online met daarin (hoe kan het ook anders) mijn doelen en vooruitzichten voor aankomende maand. Happy Saturday! 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Perentaart met kaneel en rozijnen

Soms, of in ons geval vak, heb je geen zin om voor een 'snelle' taart alleen al een 1 uur te moeten prutsen op het deeg. Een beetje van dit, een snufje van dat, ook nog een beetje zus en een hele berg zo. Dr. Oetker en Koopmans moet ook ergens van leven, toch?! Vandaag dus alles behalve een culinair hoogstandje, maar wel iets makkelijks en lekkers.

Benodigdheden voor één perentaart:
1 pak (Koopmans) appeltaart
175 gram roomboter
1 ei
1 kilo peren
50 gram suiker
75 gram rozijnen
3 tl kaneel

Ook belangrijk:
mixer met kneedhaken
(spring)vorm

Verwarm de oven voor (hete lucht: 165, elektrische: 180 en gas:3/4). Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en dep deze daarna goed droog. Vet je vorm in met boter of een speciale bakspray.

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de kant-en-klaarmix en een losgeklopt ei toe. Kneed het geheel met de mixer (of met je handen) goed tot het een samenhangend deeg vormt.

Bekleed de bodem en de randen van je vorm en zet de beklede vorm even in de k…

De Essie zomercollectie 2017

Sorry als de titel van deze blog post je deed denken dat ik de hele zomercollectie van Essie ging laten zien vandaag, maar ik hoop dat je desondanks toch verliefd zult worden op deze twee kleuren. Want baguette me not en blue-la-la zijn, naar mijn mening, toch wel de mooiste kleuren van dit seizoen!
Dit zegt Essie zelf over de zomer 2017 collectie: 'I can't resist a handful of Parisian sweets... so indulge me s'il vous play' Indulge with the Essie summer 2017 collection? Oui! Inspired by decadent Parisian pastries, these six sweet shades are here to show you can have your cake, and eat it too. 

Need to say more? Baguette me not is een licht roze-lila kleur die met twee laagjes goed dekt. De formule is lekker romig en de kwast is zoals we van Essie gewend zijn. Blue-la-la is een baby blauwe kleur die eveneens goed dekt in twee laagjes en ook romig is van formule. De kleuren doen echt eer aan de gedachten achter de collectie: Parijse gebakjes. Als ik denk aan de stad van…